Tips og opskrifter

Palle Møller fra Vallø Slotskro

Køkkenchefen på Vallø Slotskro Palle Møller har lavet denne lækre opskrift:

POCHERET VALLØ SLOTSÆG MED CREMET RAMSLØGSSUPPE

 

6 Personer

 

Du skal bruge:

6 Vallø Slotsæg

½ l. hønsebouillon

¼ l. piskefløde

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 lille bdt. ramsløg

Salt, peber

½ dl. rapsolie

1 dl. eddike

1 l. vand

 

Pocheret æg:

Slå æggene ud i en kop hver for sig. Sæt en gryde over med 1 l. vand,  1 dl. eddike og 1 tsk. salt. Pisk en hvirvel i det kogende vand, kom to æg i vandet af gangen. Skru ned på laveste blus, og lad æggene stå i 4 min. Hold æggene varme. Tilbered de næste på samme måde.

 

Cremet ramsløgssuppe:

Pil og hak skalotteløget og hvidløget. Sautér i olien. Hæld bouillonen på, og lad koge. Tilsæt fløden og kog 10 min. Blend suppen med ramsløg og smag til med salt og peber.

 

Anret ægget i midten af en dyb tallerken.

Blend den kogende suppe luftig. Hæld over ægget og servér.

Kan drysses med fint hakket ramsløg.

 

Velbekommen.

 

Har du andre gode opskrifter til Vallø Slotsæg, er du velkommen til at skrive til os på info@slotsæg.dk, vi vil så offentliggøre det bedste opskrifter her på siden.